Follow

Tuesday, July 9, 2013

Tadi Hujan dan TRIAL PMR WOO !

Assalamualaikum ,

tadi
tengah hari tadi

hujan turun
dan
aku nak citer ni .. muehehe..

tadi kan ada gerak gempur  bahasa melayu . buat kat dewan sekolah . Ok .. dah settle susun meja,, pilih tempat untuk duduk . dan aku telah memilih tempat yang tersangatlah heaven .di tambah lagi dengan hujan yang turun .. muahaha . sampai asyik nak tertidur je dan aku tak tahan nak terkucil duduk situ  erk ?ape sehh.. ..sebab ? sebab aku pilih  tempat yang sejuk woo ~..tepat tepat kipas angin tu kena kat aku.. faham tak ni ? meh sini aku describe kan tempat yang aku duduk..

ape seyh ,, lukisan buruk gilaa




dan tengah syok syok melayan perasaan tiba tiba pula masa menjawab tamat .. aku check kertas .. fuhh selamat dah jawab semua. Alhamdulillah. Lepas habis pekse.. aku pun syoklah gosip gosip pasal makanan dengan wani dan pastu tiba tiba cikgu nak ingatkan  yang TRIAL PMR ditukar ke bulan puasa ..pada mulanya dibuat selepas naik raya.. kalau buat naik raya memang aku tak baca buku laah ,, sibuk kumpul duit .. al maklumlah ,  budak budak innocent lagi :p .. muehehe. dan . reaksi budak form 3 yang dalam dewan tak yah cakap lahh .. bermacam reaksi ..antaranya ada yang muka selamba .. ada yang terkejut badakk air. ada yang panic gila beruk.. .

reaksi aku pula .. mula - mula selamba je sebab cikgu dah banyak kali bagitahu tapi lepastu mula mulalah nak melalak sakan . tak sedia lagi woo.. lepas ni aku dah tak boleh nak aktif blogging .. for your information eh..bagi yang datang blogwalking blog aku dan aku tak blogwalking balik.. dan juga yang tag untuk giveaway ke apa apalah..dan  aku tak balas ... jangan label aku sombong pula.. aku tahu korang buat tapi aku tak boleh nak buat apa apa .. faham tak ni ? sebenarnya aku sendiri tak paham apa yang aku tuliss.. seriouss. ~

aku ambil 9 subjek hohoho.. ~

Bahasa Melayu
Bahasa Arab
Bahasa Inggeris
Matematik
Sains
Geografi
Sejarah
Kemahiran Hidup ERT
Agama Islam

dan
dan
akhir sekali ,

DOAKAN SAYA BERJAYA DALAM PEPERIKSAAN PERCUBAAN PMR 2013

Sunday, July 7, 2013

Bulan Mulia Datang Lagi

Assalamualaikum ,



ya sadiqi ( wahai sahabat ku) , ramadhan sudah nak datang lagi tahun ni ,ada beberapa hari lagi .. marilah bersama sama kita bersedia. Hari ni hari Ahad , hari Rabu dah nak puasa . Jadi , biarlah aku buat entry pasal bulan ramadan dulu . Mungkin bulan ramadan nanti aku akan sibuk *la sangat* .. muehehe ..

yela , aku akan sibuk dengan menjaga mulut dari mengumpat dan blablabla .. hati pun kena jaga jugak ok..,
jaga pandangan ataupun secara senangnya JAGA SEMUANYA .. harap bukan masa bulan puasa je jaga .. harap berlanjutan sampai bila bila . Amin ~ dan aku sibuk dengan study sebab naik raya dah TRIAL PMR WOO !

untuk beberapa hari ni aku dah tak ada idea nak update .. Tapi , tapi .. bila aku ada kat sekolah .. idea mencurah-curah , siap susun lagi dalam kepala nak tulis apa .. tapi bila dah sampai depan laptop,, dah bersemangat nak menaip dengan meraban .. phew ! dah tak ada.. dah terbang idea dan pergi jauh dah ..
nananana .. aku nak kurangkan baca novel dan nak baca Al-Quran ..

#wish me luck for trial pmr and REAL PMR !


marilah bersama sama kita mencari malam yang mulia dan penuh berkah di bulan ramadan , iaitu malam lailatul qadar.