Follow

Sunday, March 22, 2015

Diagnosis 2

Assalamualaikum .
Hye :)

     
                                             


 Mungkin orang fikir buku ni sesuai untuk budak medik sahaja atau doktor-doktor. Tak juga. Sebab aku pun baca. Haha. And i am only seventeen kot. Apebende lah baca buku ni.
Faham ke istilah perubatan?. Bolehla sikit. aku belajar bio. Haha *


Eh?

 Tapi tak semestinya kena jadi student medik atau kena ada mengena dengan perubatan baru boleh baca.Kisah nya lebih kepada pengisian ilmu agama.Perihal kematian, kekuasaan Allah. Yeah.That is the main point for me to read this book. Semua kisah dr. dalam buku ni best.

Story yang aku selalu baca. Story dari Dr. Mafeitz. Ada satu story tajuk A.M.S , selalu ingatkan ayat ni.

"Allahumma yassir wala tu'assir.Rabbi tammim bilkhoir.Birohmatikaya Arhamarrohimin."

"Ya Allah, Permudahkanlah Jangan Dipersulitkan dan Kau Akhirkanlah dengan Kebaikan."


Aku tahu pasal ayat ni, tapi aku tak selalu amalkan. Baru ingat.
Tersentap sikit bila baca..Ouch... Sadiss ..

Itulah
,,maksudnya  bila susah perkara pertama yang kita kena ingat "Allah"  :). Mohon pada Allah.

May Allah Ease Everything .