Follow

Wednesday, April 15, 2015

Problem - Ourself

Assalamualaikum ,



ehem, meh sini aku nak cite. eceh.. Jadi, tahun ni aku spm . Dalam satu kelas, mesti ada budak yg pandai. Top Student. Geng geng pandai dan ...

yang sederhana. macam aku. 

Aku tak tahu kenapa. Tapi setiap kali periksa. aku mesti rasa down sebab takleh score. Reda sajalah.Tapi aku rasa macam rendah diri sangat sebab separuh kelas boleh dapat markah tinggi, ranking tinggi dan aku fikir  diorang macam label aku as a low student. Pandang rendah la senang cite. Perasaan hati aku sendiri sajalah. Tapi mungkin diorang takde pun fikir macam tu. It comes so natural. 

Memang pun. The point aku nak cakap.Kita selalu rasa macam diri kita ni something wrong ataupun kurang.Contohnya lah, aku rasa macam aku pakai baju ni tak lawa.. nampak pelik gila kot .

Padahal..

People around us doesn't care at all. Mungkin care lah.jugak  Tapi selalunya diorang tak fikir pun baju yg kita pakai tu pelik or whateverlah..asalkan pakai baju.. Kalau tak pakai barulah nampak pelik...pftt.

Conclusion yang aku nak cakap adalah , the problem is come from ourself.It took me few years to ignore the feeling.. eceeceh. BAJET .-..-

Nak merendah diri tu boleh tapi jangan melampau . Nanti orang pijak kepala.

teringat pulak masa kat sekolah semalam Cikgu Sejarah mengatakan Meniru juga adalah salah satu proses pembelajaran. Oh yeah.. Nak baik dan jujur sangat pun tak boleh.,nanti orang pijak kepala.

Sometimes we should be bad The good bad.. AHahaha.

peace

No comments:

Post a Comment