Follow

Monday, April 4, 2016

SLICE OF LIFE

Assalamualaikum.



Memandangkan aku budak lepasan spm yang hanya melepak kat rumah dan tak pergi plkn dan tidak bekerja,, masa masa yang lapang aku ada banyak dihabiskan dengan tengok anime. Tapi,,bukan sebarangan je main sapu aku tengok anime tu...aku suka tengok anime yang something bawak maksud dari segi kehidupan. SLICE OF LIFE. 

As you know ,,anime ni banyak genre dan luas..so kena agak hati hati bila nak tengok tu.Kawan aku tu ada yang obses dengan 'yaoi'.Ehem..aku takleh masuk kalau genre gitu walaupun manga atau kartun sekalipun..TAKKAN SUKA.Selalunya anime tu ada adapt from manga lah. Then jadi lah live action drama ataupun filem. Tapi yang aku perasanlah dalam anime yang bergenre fantasy dengan yg ada power ni selalunya mesti ada kaitan dengan "God" aka kamisama. SO, kat situ aku agak tak selesalah sikit yelah sebab aku kan Islam ,,jadi bila tengok yang genre macam tu macam the hell apebende ni..Tapi bila tengok tak amik kisah sangat sebab kena paham-pahamkanlah yang mostly orang jepun ni atheis.Just kita amik yang input yang boleh bawak kebaikan jelah. Jangan terpesong pulak akidah. Hesh.

Kadang-kadang kalau anime tu manga dia sendiri,,aku baca manga dia dulu. Tu pun kalau rajinlah,,sebab nak ada rasa 'FEEL' tu..hek eleh. Selalunya aku baca manga bila manga tu selalu update,,dan sangat POPULAR, dan bila ada  live action untuk manga tu tapi lama lagi nak keluar SUB. Movie jepun ni kalau dah keluar filemnya kena tunggu dalam 6 bulan untuk dapatkan english sub sebab diorang selalu tunggu blu-ray nya dulu. Sekarang ni aku tengah tunggu sub untuk movie Orange. ORANGE is about the friendship ..BUT NO !! NO SPOILER THIS TIME ..NEXT TIME. NAHH PREVIEW GAMBAR JE. but honestly the manga is so nerve-wrecking and mindblown. even ada twist sikit.


big spoiler.~~



Untuk next post,,aku akan kongsikan manga dan anime yang 'MY TASTE' sebab aku ni memilih sikit kalau nak baca atau tengok something. Aku akan pastikan kalau tengok something ni mesti ada rasa puas dan berbaloi dan ada manfaat yang boleh diambil. dan tadaaaa...see youuu.~~




No comments:

Post a Comment